Hamas Lideri Zahhar: Siyonist işgalcilerine karşı “Kudüs Ordusu” oluşturulmalıdır

  • 23 Haziran 2017
  • 975 kez görüntülendi.
Hamas Lideri Zahhar: Siyonist işgalcilerine karşı “Kudüs Ordusu” oluşturulmalıdır

Filistin’in Hamas Hareketi üst rütbeli yetkilisi Mahmud el-Zehar, günümüzde Kudüs’ü Siyonistlerin işgalinden kurtaracak bir “Kudüs Ordusu”nun oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Muhammed Mazhari: Siyonistler tarafından işgal edilmesinin 50. yıldönümünde gerçekleşecek Dünya Kudüs Günü gösterileri, bu kutsal mekanın Arap ülkelerinin bile komplolarına maruz kalarak tarihinin en kötü koşullarına sahip olduğu bir zamanda yapılıyor.

Bu konuyla ilgili Mehr Haber Ajansı’na konuşan Filistin’in Hamas Hareketi üst rütbeli yetkilisi Mahmud el-Zehar, İmam Humeyni (r.a)’nin Dünya Kudüs Günü’nde düzenlenen gösterilerin ortaya çıkışı üzerindeki etkisine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: İmam Humeyni (r.a), Arap ve İslam dünyasında Filistin meselesinin gündeme oturması üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve belirlediği Dünya Kudüs Günü gösterileriyle Batı’ya hizmet edenler dışında tüm Müslümanların gönlünde yer aldı.

El-Zehar ilaveten, “Bazı Arap ve Batı ülkelerinin saldırılarına maruz kalan Filistin’e işaret eden Kudüs Günü aslında Müslümanlara yöneltilen bir büyük uyarıdır. Günümüzde artık her şeyden daha önemli olan konu ise, bu kutsal mekanı Siyonistlerin işgalinden kurtaracak bir Kudüs Ordusu’nun oluşumudur. Zira son yıllarda bölgede olup bitenler Filistin meselesinin unutulmasına neden olmuştur” ifadelerinde bulundu.

Hamas’ın üst rütbeli yetkilisi, bazı Arap ülkelerinin Siyonistlerle ilişkilerini normalleştirmeye meyilli olduğuna değinerek, “Bu konuda normalleştirme ifadesinin kullanımı tamamen yanlışdır, çünkü Siyonist Rejim normal bir siyasi yapıdan yoksun olmakla birlikte bölgede hiçbir konuma sahip değildir. Böylece bize göre, bu yönde harcanan tüm paralara rağmen normalleştirme olarak nitelendirilen girişimlerin hepsi başarısız kalacak” değerlendirmelerini yaptı.

El-Zehar, bazı Arap ülkelerinin bölgede Siyonistlere karşı düşmanlık yerine İranofobi politikalarını yaymasıyla ilgili de şunları kaydetti: Direniş hareketini terörizmle ilişkilendirmeye çalışan faaliyetler gibi bu politikalar da İslam ümettinin düşmanlarının üzerinde durduğu bir girişimdir. Batı’nın dünyada yaydığı korkulardan biri de İran’a karşı ortaya çıkardığı korku politikalarıdır, halbuki bunlar hiçbir şekilde doğru değildir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.