Hamas, Meşal’in Yaptığı İddia Edilen Açıklamaları Yalanladı

  • 26 Şubat 2019
  • 1.462 kez görüntülendi.
Hamas, Meşal’in Yaptığı İddia Edilen Açıklamaları Yalanladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Sama Haber Ajansı’nın yayınladığı ve Hamas Siyasi Birimi eski başkanı Halid Meşal’e ait olduğunu iddia ettiği açıklamaların yalan ve iftira olduğunu söyledi.

Hamas, dün (25 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, Meşal’in o tür bir açıklamayı kesinlikle yapmadığını ve Sama Haber Ajansı’nın iddia ettiği gibi söz konusu açıklamaların HuffPost Arabi sitesinde de yayınlanmadığını ifade etti.

Hamas, Sama Haber Ajansı’nı basın meslek ilkelerine bağlı kalmaya ve okuyuculardan özür dilemeye davet etti.

Haberin yanlışlıkla yayınlandığını öne süren ve özür dileyen Sama Haber Ajansı, Halid Meşal’in “Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Yüzyılın Anlaşması’na karşı mücadele yürütüyor. Onun arkasında durmak gerekir” dediğini iddia etmişti.

Hamas, Fetih liderlerinin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın baskılara maruz kaldığı ve Yüzyılın Anlaşması’na karşı mücadele verdiği iddialarının asılsız olduğunu ve kimseyi kandıramayacaklarını bildirdi.

Hamas sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, Fetih liderlerinin açıklamalarının Yüzyılın Anlaşması projesine paralel hareket eden Abbas’ın imajını düzeltme çabası olduğunu söyledi.

El-Kanua, Gazze kentinde dün binlerce insanın gösteri yapıp Abbas’ın istifasını istemesinin Filistin Yönetimi Başkanı’nın başarısızlığını gösterdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.