Hamas: Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler pişman olacak

  • 27 Temmuz 2015
  • 751 kez görüntülendi.
Hamas: Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler pişman olacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’daki Filistinli grupların üyelerinin işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine nasıl misillemede bulunacaklarını bildiklerini söyledi.

Yüzlerce işgal askeri ve Yahudi yerleşimci bu sabah (26 Temmuz Pazar) sözde “Heykel’in Harabı” yıldönümü etkinlikleri münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Hamas Hareketi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenlerin başında gelen Siyonist Tarım Bakanı Uri Ariel’in bu çirkin davranışı dolayısıyla pişman olacağını belirtti.

Filistin direnişinin işgal rejimi eski başbakanlarından Ariel Şaron’un Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına misilleme olarak gerçekleştirdiği ve işgal rejimini sarsan eylemleri hatırlatan Hamas Hareketi, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen yeni baskınların işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yürütenlerin alınlarında utanç lekesi olduğunu bildirdi.

Filistin Yönetimi’nden ve Fetih Hareketi’nden Batı Yaka’daki direnişin üzerinden baskılarını kaldırmasını isteyen Hamas Hareketi, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan cemaate de övgüde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.