Hamas Milletvekili Hasan Yusuf: Filistin Halkı İşgal Güçlerine Karşı Birlik Olmalı

  • 28 Temmuz 2015
  • 850 kez görüntülendi.
Hamas Milletvekili Hasan Yusuf: Filistin Halkı İşgal Güçlerine Karşı Birlik Olmalı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Filistin Parlamentosu üyesi milletvekili Şeyh Hasan Yusuf, işgal güçlerinin 20 yaşındaki Muhammed Ebu Latife isimli genci dün sabah şehit etmesinin Filistinlileri işgalcilere karşı birlik olmaya sevk etmesi gerektiğini söyledi.

Şeyh Hasan Yusuf, dün (27 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nden de işgal rejimiyle yapılan işbirliğine ve güvenlik koordinasyonuna son vermesini, direnişçilerin ve direniş taraftarlarının peşine düşmekten vazgeçmesini istedi.

Hamas lideri, işgal güçlerinin Filistin kentlerine ve köylerine sürekli düzenlediği baskınlara ve düşmanlığına karşı Filistin halkının mutlaka birlik olması gerektiğine dikkat çekti.

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde Kalendiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Muhammed Ebu Latife’yi yaralamış ve kan kaybından ölünceye kadar müdahalede bulunmamıştı. Filistinli genç dün öğleden sonra yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.