Hamas Milletvekili Mansur: “Filistin Yönetimi’nden Beklenen İşgalciyle Tüm Müzakerelere Son Vermek”

  • 13 Mart 2015
  • 954 kez görüntülendi.
Hamas Milletvekili Mansur: “Filistin Yönetimi’nden Beklenen İşgalciyle Tüm Müzakerelere Son Vermek”

Filistinli kadın milletvekili Muna Mansur, içinde bulunulan aşamada Filistin Yönetimi’nden beklenenin işgal rejimiyle her türlü müzakereyi derhal sona erdirmek olduğunu ifade etti.

Mansur, bugün (12 Mart Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, siyasi çözüm seçeneğine dönülmemesini, bunun yerine işgal rejimine baskı yapmak için Filistin halkına dönülerek seçeneklerinin benimsenmesini istedi.

Filistin halkının seçeneklerine de değinen Mansur, bu seçeneklerin başında her türlü direnişi benimseme ve işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verme geldiğini belirtti.

Amerika’nın ve Avrupa ülkelerinin Filistin Yönetimi’ne sundukları çözüm önerilerinin Filistin Yönetimi’nin önündeki diğer seçeneklere başvurmaması için geçici ve uyutucu öneriler olduğuna dikkat çeken Mansur, etkisi belli bir süre sonra geçen çözüm önerilerinin gerektiğinde yeniden sunulduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka ve Kudüs’teki ihlallerini kınayan Mansur, Yahudi grupların ve partilerin Filistinlileri ve kutsal değerlerini seçim malzemesi olarak gördüklerini ifade etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi Mansur, Batı Yaka ve Kudüs’te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşasıyla işgalin kökleştirildiğine dikkat çekti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.