Hamas Milletvekili Yayha Musa: İhanet Suçu İşleyen Abbas Düşürülsün Ardından da Yargılansın…

  • 15 Aralık 2014
  • 810 kez görüntülendi.
Hamas Milletvekili Yayha Musa: İhanet Suçu İşleyen Abbas Düşürülsün Ardından da Yargılansın…

Milletvekili Yahya Musa, büyük ihanet suçu işleyen Mahmud Abbas’ın düşürülmesi ardından da yargılanması çağrısında bulunarak, Filistin’de onun gerçek bir ortak olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Hamas’ın parlamentodaki temsil grubu olan Değişim ve Islah grubu üyesi Yahya Musa, Hamas hareketinden Filistin halkına ihanet etme, Filistin’teki bölünmeyi sürdürüp birliği engelleme yoluyla Filistin halkının çıkarlarını tehlikeye atma, kuşatmayla Gazze halkını cezalandırma, Gazze’nin imarını geciktiren işgal rejimiyle işbirliği yapma suçlamasıyla Mahmud Abbas’ı başkanlık makamından düşürmek için çaba göstermesini istedi.

Yahya Musu, Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın öldürülmesinin ardından işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine devam edeceğini belirten Filistin Yönetimi’nin bu tavrıyla, başındaki adamın koltuğunu muhafaza etme uğruna işgalciye güvenlik hizmeti sunduğunu ortaya koyduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda biz Filistin tarihinde Luhad askerleri gibi ihanet çetelerinden farklı olmayan ulusalcılık ve Filistin halkının çıkarını koruma söylemiyle kendini kamufle eden hain çetelerle karşı karşıyayız. Güvenlik işbirliğinde ve bunun sonucunda düşmana direnişçileri teslim etmede ve intifadayı engellemede ne gibi bir çıkar var? Bunda Filistin halkının bir maslahatı ve çıkarı var mı? Bunlar ihanetten başka bir şey değildir. Mahmud Abbas güvenlik işbirliğini bıraktığında bunan Filistin Yönetimi’nden ayrılma ve hâlihazırdaki siyasi yönetimi dağıtma anlamına geleceğini gayet iyi biliyor. Abbas halkının çıkar ve menfaatini değil, kendi şahsi menfaatini önceliyor. Onun ulusal meselelerle, Filistin halkının sorun ve çıkarını korumayla bir ilgisi yok.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.