Hamas: “Netanyahu’nun Çabaları Boşa Gidecek”

  • 11 Ocak 2015
  • 1.225 kez görüntülendi.
Hamas: “Netanyahu’nun Çabaları Boşa Gidecek”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun işgal rejimi nezdindeki Fransa büyükelçisiyle görüşmesinde yaptığı gibi Hamas ve Filistin direnişini terörle bağlantılandırma çabasının başarılı olamayacağını söyledi.

Hamas Hareketi, dün akşam (Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Paris’teki son olaylarla ilgili tavrının net olduğunu ve saldırıyı kınayan Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin tavrıyla aynı olduğunu ve görüş ayrılığının cinayete gerekçe olamayacağını bildirdi.

Netanyahu’nun çabalarının boşa gideceğini, kendisini ve işgal rejimini savaş suçlusu olarak yargılanmaktan kurtaramayacağını ifade eden Hamas Hareketi, bu vesileyle tüm dünyaya çağrıda bulunarak “İsrail”in işlemekte olduğu devlet terörüne karşı Filistin halkının yanında yer almasını ve terörün en önemli sebeplerinden birini ortadan kaldırmasını istedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Paris’te Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyenlerle Hamas, IŞİD, El-Kaide ve Hizbullah arasında bağ kurmaya kalkışarak, “Radikal İslam tüm dünyayı tehdit ediyor” demişti.

Netanyahu, Fransa’nın Paris’teki büyükelçisiyle yaptığı görüşmede, “Değerlerimiz ve geleceğimiz için hepimiz aynı mücadeleyi veriyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.