Hamas: Netanyahu’nun Suudi Arabistan ziyareti, çok tehlikeli

  • 23 Kasım 2020
  • 654 kez görüntülendi.
Hamas: Netanyahu’nun Suudi Arabistan ziyareti, çok tehlikeli

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Suudi Arabistan’ı gizlice ziyaret etmesi bölgedeki normalleşme anlaşmaları paralelinde doğal bir gelişmedir ancak çok tehlikelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan ez-Zehhar, gerçekleşen söz konusu normalleşmelerin, zamanla bölgedeki büyük devletlere karşı güvenlik ve askeri iş birliğine dönüşmesi konusunda uyarıda bulundu.
Quds Press Haber Ajansı’na konu hakkında açıklamalarda bulunan ez-Zehhar, “Bölgedeki normalleşme süreçlerini küçümseyenler büyük bir hata içindedir.  Çünkü İsrail, tahmin edilenin çok ilerisini hayal ediyor.” ifadelerini kullandı.
Ez-Zehhar, Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasından yapılan görüşmenin ziyaretin ötesinde anlamlar taşıdığına dikkat çekerek, “İşler, tehlikeli boyutlara doğru ilerliyor.” dedi.
İşgal rejimi İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, Suudi Arabistan’ı ziyaret ederek Veliaht  Muhammed Bin Selman ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.