HAMAS: Özerk Filistin yönetimi ırkçı İsrail’le her türlü işbirliği kesmeli

  • 10 Ağustos 2019
  • 677 kez görüntülendi.
HAMAS: Özerk Filistin yönetimi ırkçı İsrail’le her türlü işbirliği kesmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’da fanatik dini inançlara sahip askeri okulda eğitim gören bir işgal askerinin kaçırılarak öldürülmesi eylemini kutladı.

Hamas Hareketi, dün (8 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Batı Yaka’daki direnişin köklü olduğuna işaret etti.
Batı Yaka’nın özgür insanlarının topraklarını savunmak ve Kudüs’ü korumak için fedakarlıktan hiçbir zaman kaçınmadıklarını kaydeden Hamas, işgalcilerin Kudüs’te kutsal mekanları kirlettiğine, yüzlerce aileyi göçe zorladığına ve işgal hükümetinin kenti Filistinlilerden arındırmaya karar verdiğine dikkat çekti.
Hamas, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne ve güvenlik güçlerine de seslenerek, topraklarını savunan Filistin halkının yanında yer almalarını ve işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapmaya son vermelerini istedi.
Bildiride, Filistin halkının tüm Filistin topraklarının işgalden kurtarılarak üzerinde bağımsız Filistin devletinin kurulması için direnişe yönlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim, Yahudi yerleşimcilerin Kurban Bayramı’nın ilk günü işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme planının Müslümanların kutsal değerlerine açıkça saldırı olduğunu söyledi. Naim, bugün (9 Ağustos Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu adımın Kudüs’te ve tüm Filistin topraklarında patlamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.Uluslararası toplumu durum kontrolden çıkmadan işgalcilerin çılgınlığına engel olmaya davet eden Basim Naim, gerçeklerin emrivakiyle ve zorla değiştirilemeyeceğine dikkat çekti. Naim, İkinci İntifada’nın Eylül 2000’de Ariel Şaron’un Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin ardından patlak verdiğini hatırlattı. Bu yıl Kurban Bayramı’nın ilk günü Yahudilerin “Heykel’in Harabının Yıldönümü” adıyla andıkları güne denk geliyor.Fanatik Yahudi cemaatleri ve sözde heykel örgütleri Kurban Bayramı’nın birinci günü sabahı Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrıları yapıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.