Hamas Özerk Yönetimden Halkın Ulusal Geleceğiyle Oynamaktan Vazgeçmesini İstedi…

  • 31 Aralık 2014
  • 723 kez görüntülendi.
Hamas Özerk Yönetimden Halkın Ulusal Geleceğiyle Oynamaktan Vazgeçmesini İstedi…

Özerk yönetim başkanı Mahmud Abbas’ın yönlendirmeleriyle ve istekleri doğrultusunda BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan sözde çözüm tasarısı girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının aslında masa başı yöntemlerin kesin bir yenilgisi olduğunu dile getiren Hamas, özerk yönetimden de halkın ulusal geleceğiyle oynama işinden artık vazgeçmesini istedi.

Hamas’ın açıklamasında özerk yönetimin aslında halkın meşru haklarından karşılıksız bir şekilde büyük tavizler verme uygulamasını tehlikeli bir uçurumun kenarına kadar getirdiğine dikkat çekilerek halkın kendisinin onayını almadan onun açısından hayati önem arz eden konularda keyfi kararlar verme işlerine artık son vermesi gerektiği hatırlatıldı.

Hamas’ın resmî sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bugün (31 Aralık Çarşamba) yaptığı açıklamada; “Özerk yönetimden aynı zamanda başta işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine son vermek olmak üzere siyonist işgalciye yönelttiği tehditlerini yerine getirme konusunda da sözünde durmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Ürdün’ün gözetiminde ancak özerk yönetim başkanı Abbas’ın istekleri doğrultusunda BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan ve dün gece oylaması yapılan karar tasarısı kabul edilmemişti. Karar tasarısında işgal rejiminin 1967’de işgal ettiği topraklardan 2017 sonuna kadar çekilmesi ve bu bölgede bağımsız Filistin devleti kurulmasına imkân tanınması isteniyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.