Hamas: Paris’te Barış Konferansı zaman kaybetmedir

  • 16 Ocak 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Hamas: Paris’te Barış Konferansı zaman kaybetmedir

Filistin İslami Direniş Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Paris’te Barış Konferansı’nı, daha önceden akamete uğrayan sözde barış görüşmelerinin tekrarı ve zaman kaybetme olarak niteledi.

İSNA’nın bildirdiğine göre, Sami Ebu Zuhri, dün yaptığı açıklamada, Paris Konferansı’nı eleştirirken, bu konferansın İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını arttığı, siyonist sitelerin yapımının devam ettiği bir zamanda yapıldığını belirterek bu konferansın Filistin meselesine hiç bir yararının olmayacağını söyledi.

HAMAS, özerk Filistin yönetiminden de bu konferansa ümit beslememesini bunun yerine Filistin içinde ihtilafların son bulması için çabalara ağırlık vermesini istedi.

Bu arada Filistin Milli İnisiyatif Hareketi genel sekreteri Mustafa Bergusi de, Paris konferansını eleştirerek, bu konferansın asıl sorununun, siyonist İsrail rejimini cezalandırma ve yaptırım uygulama bir gibi bir niyetinin olmaması olarak gösterdi.

Bergusi bu tür konferansların 23 yıldır zaman zaman yapıldığını ve bu zamana kadar bu konferanslardan Filistin milletinin hayrına hiç bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Paris’teki sözkonusu konferans dün başlarken Amerikan dışişleri bakanı Kerry ise terör rejimi İsrail başbakanına, sözkonusu konferansta İsrail aleyhinde her hangi bir bildirinin ve girişime izin verilmeyeceğine dair güvence verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.