Hamas: Rami Abdullah’ın sözleri “yalan ve aldatıcı”dır

  • 20 Şubat 2018
  • 977 kez görüntülendi.
Hamas: Rami Abdullah’ın sözleri “yalan ve aldatıcı”dır

Hamas sözcüsü dün yaptığı açıklamada, Filistin milli vefak hükümeti başbakanı Rami Hamdullah’ın, Filistin özerk teşkilatın Gazze şeridinde sultası olmadığına dair sözlerinin “yalan ve aldatıcı” olduğunu belirtti.

İRİB’in bildirdiğine göre Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Rami Abdullah’ın yalan söylemekte, kamuyunu saptırmakta ısrarcı olduğunu, Gazze şeridindeki krizin yoğunlaşmasında olumsuz rolü olduğunu belirtti.

berhum, hamdullah’ın Gazze ile ilgili sorumsuzca açıklamalarının, Hamas’ın, sözde milli vefak hükümeti olan tefrikacı hükümetin feshedilemesi ve kapsamlı barış ve vahdetin sağlanması hedefi ile tüm Filistinlilerin desteğinde ve onayladığı milli kurtuluş hükümetin kurulmasına dair tutumunun doğru olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bu arada hamas üst düzey üyesi Sami Ebu Zuhri de 17 şubatta yaptığı açıklamada, Rami Hamdullah’ın Gaze şeridinde sorumluluğu üstlendiğinde bölgeye yönelik cezaların kaldrıması ve milli anlaşmalara saygılı olması gerektiğini,aksi halde görevden çekilmesi gerektiğin söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.