HAMAS, Sabra ve Şatilla kampı cinayeti faillerinin yargılanmasını istedi

  • 17 Eylül 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
HAMAS, Sabra ve Şatilla kampı cinayeti faillerinin yargılanmasını istedi

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Sabra ve Şatilla katliamının 35. Yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu korkunç cinayetin faillerinin isteyerek, cinayetin faillerinin cezadan kurtulamayacaklarını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre Hamas, Lübnan’da Filistinli mültecilerin kaldığı Sabra ve Şatilla kampındaki katliamın faillerinin soruşturulması ve mahkemeye çıkartılması çağrısı yaptı.

Hamas’a bağlı Mülteci İşleri Ofisi’nden Sabra ve Şatilla katliamının 35’inci yılı münasebetiyle yapılan açıklamada, Filistin halkına karşı işlenen katliamın Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesine taşınması ve failleri hakkında sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi için harekete geçme çağrısı yapıldı.

“Bu katliam zaman geçtikçe unutulmayacak ve failleri cezasız kalmayacak.” ifadeleri kullanılan açıklamada, Sabra ve Şatilla katliamının işgal güçlerinin çocuk, kadın ve yaşlı ayırmadan uyguladığı bir yok edici zihniyet metodu olduğu belirtilerek, katliamın 35’inci yıl dönümünün Lübnan’daki mültecilerin durumunun kötüleştiği bir zamana denk geldiğine dikkat çekildi.

Lübnan’ın Başkenti Beyrut’un batısındaki Sabra ve Şatilla kamplarının dar sokakları, 1982 yılının eylül ayında büyük bir katliama tanıklık etti. Kampa baskın düzenleyen Ariel Şaron komutasındaki İsrail ordusu gözetimindeki Lübnanlı aşırı sağcı Hristiyan Falanjist milisler, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu üç binden fazla Filistinliyi katletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.