Hamas, Seçimlerin Belirlenen Tarihte Yapılmasını İstedi

  • 09 Eylül 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Hamas, Seçimlerin Belirlenen Tarihte Yapılmasını İstedi

Filistin Merkez Seçim Kurulu, bugün (8 Eylül Perşembe) öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerle ilgili tüm çalışmaların durdurulduğunu duyurdu.

Merkez Seçim Kurulu, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesi’nin açılan davalar sonuçlanana kadar yerel seçimlerle ilgili çalışmaları durdurduğuna dair kararının kendilerine ulaştığını ifade etti.

Filistin halkının saygısını kazanacak ve acı verici bölünmüşlük halini sona erdirecek şeffaf bir şekilde seçimlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak uygun ortamı oluşturmak için iki ayı aşkın bir süredir çalıştıklarını bildiren Merkez Seçim Kurulu, Yüksek Adalet Mahkemesi’nin kararına saygı duyduğunu ve yerel seçimlerin ertelenme süresinin çok uzamamasını ümit ettiklerini söyledi.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün akşam saatlerinde yayınladığı bildiride seçimlerin belirlenen tarihte yapılmasını isteyerek, Merkez Seçim Kurulu’na baskılara boyun eğmemesi çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi, Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesi’nin seçimlerin ertelenmesi kararını değerlendirdiği bildiride, yerel seçimlerin Filistin evinin demokratik esaslara göre yeniden düzenlenmesinin ilk adımı olduğunu ifade ederek, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Gazze Şeridi’nde gerekli imkânların sağlandığını belirtti.

Seçimlerin ertelenmesi kararının Fetih’e ait bazı aday listelerinin reddedilmesinin ardından alındığına dikkat çeken Hamas, söz konusu aday listelerinin Merkez Seçim Kurulu’nca reddedilmesinin mahkeme kararları uyarınca gerçekleştiğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.