Hamas: Şehit Basil El-A’rac’ın Babasına Saldırı Milli Bir Suçtur

  • 13 Mart 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Hamas: Şehit Basil El-A’rac’ın Babasına Saldırı Milli Bir Suçtur

Bugün, şehit Basil El-A’rac’ın ve işgal zindanlarında esir olan beş arkadaşının yargılandığı duruşmayı protesto amacıyla Ramallah’taki mahkeme önünde toplanan göstericilere Filistin polisi tarafından sert bir şekilde müdahale edilmesini ve şehit El-A’rac’ın babasının çirkin bir şekilde darp edilmesini kınayan Hamas bunun milli bir suç olduğunu dile getirdi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada gösteri düzenleyenlere saldırıda bulunanların yargılanması gerektiği vurgulandı.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım bugün (12 Mart Pazar) akşam saatlerinde yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında Batı Yaka’da bu uygulamalara sıkça başvurulmasının milli ve ahlâkî çerçevenin dışına çıkılması anlamına geldiğini ve bu saldırıların direnişi ve onun sembol isimlerini hedef aldığını vurguladı.

Kasım açıklamasında Filistin halkının, Filistin Yönetimi’nin direnişi engelleme amacıyla başvurduğu programa karşı ortak bir tavır sergileyeceğini söyledi. Kasım, Filistin Yönetimi’ne yaptığı çağrıda da Filistin davasıyla oynamayı bırakmasını ve uzlaşmayı engelleyen, bölünmüşlüğü daha da derinleştiren uygulamalara da son vermesini istedi.

Şehit Bâsil El-A’rac’ın babası ve protesto eylemine katılan bazı gençler Filistin polisinin sert müdahalesi ve darp etmesi sebebiyle yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.