Hamas, Şeyh Abdullah Yasin’in derhal serbest bırakılmasını istedi

  • 28 Temmuz 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Hamas, Şeyh Abdullah Yasin’in derhal serbest bırakılmasını istedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’tan, Genel İstihbarat tarafından gözaltına alınan ve yaklaşık bir aydır El-Cuneyd Cezaevi’nde tutulan Hamas lideri 50 yaşındaki Şeyh Abdullah Yasin’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Hamas Hareketi, bugün (27 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Şeyh Abdullah Yasin’in El-Cuneyd Cezaevi’ndeki hücresinde kötü koşullarda tutulduğunu ve sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi.

Şeyh Abdullah Yasin’in başına gelebilecek her türlü kötü durumdan Filistin Yönetimi’nin ve güvenlik birimlerinin sorumlu olacağını kaydeden Hamas Hareketi, şeyhlerin ve alimlerin yerinin yaşlı insanlara ve Filistin halkının direniş önderlerine saygı duymayan güvenlik birimlerinin zindanları değil minberler, camiler ve ilim meclisleri olduğunu ifade etti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri zindanlarında siyasi nedenlerle tutulan çok sayıda yaşlı insan olduğuna dikkat çeken Hamas Hareketi, Şeyh Abdullah Yasin’in işgal zindanlarında daha önce yatan eski esirlerden ve Tulkerem’de Filistin halkının önde gelen isimlerinden olduğunu, Filistin Alimleri Birliği üyesi Yasin’in halk tarafından sevilip sayıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.