Hamas: Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacak

  • 08 Mayıs 2021
  • 366 kez görüntülendi.
Hamas: Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacak

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Kudüs sözcüsü Muhammed Hammad, Kudüs ve işgal altındaki 1948 Toprakları’nda ikamet eden Filistinlileri, işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin planlarına karşı Ramazan’ın 27’sinden bayram gününe kadar Mescidi Aksa’da bulunma çağrısında bulundu.

Kudüs ve Mescidi Aksa başta olmak üzere İslami mekanların kırmızı çizgiler olduğunu ve bu çizgilerin aşılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Hamaslı yönetici, Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yönelik İsrail saldırılarının cevapsız kalmayacağının ve ilk fırsatta gerekli karşılığı vereceklerinin altını çizdi.

Filistin davası ve Kudüs’ün yüzüstü bırakılmaması gerektiğini aktaran Hammad, Arap halkları ve İslam alemini, Kudüslülerin yanında durmaya ve direnişi desteklemeye davet etti.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden Hammad, İsrail yönetiminin, Şeyh Cerrah’ta yürüttüğü zorunlu göz ve tehcir politikalarıyla bölgeyi Yahudileştirmeyi hedeflediğini belirtirken, işgal mahkemelerinden çıkacak kararları dikkate almaksızın direniş ve mücadelenin sürdürülmesinin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Açıklamasında Hammad, abluka altındaki Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki direniş gruplarının özellikle de Hamas’ın, söz konusu mahalleye dönük saldırılarını devam ettirmesi halinde İsrail’e gereken dersi verecekleri yönündeki tutumlarını hatırlattı.

Öte taraftan işgal güçleri, dün akşam işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ne düzenledikleri baskında çok sayıda Filistinliyi tutuklarken, Kudüslülere ait evlerin tahliye kararını protesto eden direnişçilere müdahale ettikleri sırada çok sayıda vatandaş yaralandı. Ayrıca atılan gaz ve göz yaşartıcı bombalar sebebiyle de bazı Filistinliler boğulma tehlikesi geçirdi.

Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Yaşayan Kudüslüler

İşgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nden uzaklaştırmak istediği ailelerin 1948 yılında evlerini ve topraklarını terk etmek zorunda kalarak Kudüs’e yerleşen Filistinliler oldukları belirtildi.

Siyonistlerin, işgal ettiği Filistin topraklarında İsrail devletini kurduğunu ilan ettiği 1948’de evlerinden uzaklaştırılan ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yerleştirilen 28 aile, ikinci defa evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Filistinli uzmanlar, Siyonist İsrail’in, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki bazı evleri yıkma planı ile kentin Yahudileştirilmesi çalışmaları çerçevesinde Filistinlilere yönelik sistematik tehcir politikası uyguladığını belirtiyor.

Hamas’tan İsrail Planlarına Karşı Koyma Çağrısı

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail makamlarının, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yönelik hayata geçirmeye çalıştığı planlara karşı koymanın ulusal bir görev olduğunu belirtirken, Kudüs halkının da aşırılık yanlısı Yahudi örgütlerinin projelerini akamete uğratacağını vurguladı.

Konu hakkında yayınladığı açıklamasında Hamas, yönetimi ve halkıyla tüm Filistinlileri, işgal güçlerinin söz konusu mahalledeki gayrimeşru politikalarına karşı tavır koymaya çağırıp, İsrail’le yüzleşmenin önemine dikkat çekti.

Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan ailelerin, tehcir politikasıyla topraklarından koparılmak istenildiğini aktaran Hamas, bugün için Filistin halkını katleden, kanını akıtan, akla ziyan uygulamalara tabi tutan ve topraklarını istila eden Siyonist bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.