Hamas: Siyonist Rejimin Özgürlük Filosu Gemilerinden Birine El Koyması Korsanlıktır

  • 29 Haziran 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Hamas: Siyonist Rejimin Özgürlük Filosu Gemilerinden Birine El Koyması Korsanlıktır

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Özgürlük Filosu-3 gemilerinden ilkine Gazze Şeridi’ne doğru yol alırken el koymasının korsanlık ve uluslararası hukuku çiğnemek anlamına geldiğini belirterek, uluslararası toplumdan sessizliğini bozmasını istedi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin Özgürlük Filosu-3 gemilerinden birinde bulunan aktivistleri kaçırmasının ve geminin Gazze’ye ulaşmasına engel olmasının İsrail’in korsanlığının, uluslararası hukuku çiğnemesinin ve Gazze Şeridi’ne abluka uygulamakta ısrar ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’dan ve uluslararası toplumdan üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirerek işgal güçlerinin bu cinayeti karşısında sessiz kalmamalarını isteyen Ebu Zuhri, Özgürlük Filosu-3’ün mesajının yerine ulaştığını ve işgal rejiminin uyguladığı ablukayı bir kez daha dünya halklarına duyurduğunu ifade etti.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerden Özgürlük Filosu-3 gemilerinden Marianne gemisine el koyarak gemiyi Ashdod Limanı’na götürmüştü. Gemide bulunan aktivistlerin akıbeti hakkında ise henüz bilgi alınamadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.