Hamas: UNRWA’nın Kararları Filistinli Mültecileri Zor Duruma Sokuyor

  • 25 Mayıs 2015
  • 729 kez görüntülendi.
Hamas: UNRWA’nın Kararları Filistinli Mültecileri Zor Duruma Sokuyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye’den kaçıp Lübnan’a sığınan Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kısıtlamaya gitmenin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın kendisine verilen görevi ihmal etmesi anlamına geldiğini söyledi.

UNRWA, Suriye’den kaçarak Lübnan’a sığınan Filistinli mültecilere yapılan ve yaklaşık 43 bin Filistinli mültecinin yararlandığı yardımların 1 Temmuz’dan itibaren durdurulacağını açıklamıştı.

Hamas Hareketi Mülteci İşleri Dairesi, dün (24 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, UNRWA’nın bu kararıyla Suriye’den kaçan Filistinli mültecilerin sıkıntılarını daha da artıracağını ve dünyanın onlara ilgisini dağıtacağını söyleyerek, kararın Lübnan’ın yükünü de ağırlaştıracağına dikkat çekti ve UNRWA’dan kararından vazgeçmesini istedi.

UNRWA’nın bu kararı uygulaması neticesinde ayda sadece bir buçuk milyon dolar tasarrufta bulunacağını belirten Hamas Hareketi Mülteci İşleri Dairesi, bu meblağın örgütün genel ve acil durum bütçesinde önemli bir yer tutmayacağını söyledi.

Bildiride ayrıca, UNRWA’nın çalışmalarını yürütmesi için gerekli yardımları toplayamamasının Birleşmiş Milletler’den resmi olarak yardım talebinde bulunmasını gerektirdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.