Hamas üyesi: Siyonist rejim, esir takasında ciddi değil

  • 17 Aralık 2021
  • 172 kez görüntülendi.
Hamas üyesi: Siyonist rejim, esir takasında ciddi değil

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın üst düzey üyelerinden Halil Heyye, Siyonist rejimin esir takası dosyasında ciddi olmadığını belirtti.

Hamas yetkilisi Heyye, bu hareket ile işgal rejimi arasında esir takasına işaretle, Hamas’ın esirlerin özgürlüğüne kavuşması için elinden geleni yapacağını, çünkü esirlerin özgürleşme meselesinin Hamas’ın esas önceliklerinden sayıldığını kaydetti.

Daha önce de Hamas’ın üyelerinden Hassam Bedran, Hamas’ın esir takası için elinde kozları bulunduğunu söylemişti.

Bu arada, Siyonist işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu belirtildi.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Basın Bürosu tarafından hazırlanan aylık rapora göre işgal güçleri Kasım 2021 boyunca Batı Şeria ve Kudüs’te toplamda 2341 hak ihlali gerçekleştirdi ve 4 Filistinliyi şehit etti, 629 Filistinliyi de yaraladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.