Hamas: Varşova Konferansı Sadece İsrail’e Hizmet Ediyor

  • 15 Şubat 2019
  • 1.517 kez görüntülendi.
Hamas: Varşova Konferansı Sadece İsrail’e Hizmet Ediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, Varşova konferansının Amerika’nın İsrail çıkarlarına sunduğu bir hizmetten başka bir şey olmadığını söyledi.

Kasım, dün akşam (14 Şubat Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin işgal rejimini bölge sistemine entegre etmeye ve Filistin davasını geri plana atmaya çalıştığını belirtti.

Varşova Konferansı’nın İran’ı işgalci İsrail yerine en büyük düşman ve tehdit gösterdiğini kaydeden Kasım, konferansın bölgede bölünmeyi daha da artıracağını ifade etti.

Hamas sözcüsü, Varşova’da düzenlenen konferansın Trump yönetiminin Netanyahu’ya karşılıksız sunduğu bir hizmet olduğunu kaydetti.

Konferansın amacının Yüzyılın Anlaşması projesini hayata geçirmek ve bir takım fikirleri kabul ettirmek olduğuna dikkat çeken Kasım, söz konusu fikirleri ancak Filistin davasından vazgeçenlerin kabul edebileceğini dile getirdi.

Ortadoğu konulu Varşova konferansına aralarında Suudi Arabistan, Bahreyn, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerinin de bulunduğu onlarca ülkeden temsilciler katılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.