Hamas: “Vatandaşlık Yasası”nın kabul edilmesi halkımıza karşı ırk ayrımcılığıdır

  • 12 Mart 2022
  • 113 kez görüntülendi.
Hamas: “Vatandaşlık Yasası”nın kabul edilmesi halkımıza karşı ırk ayrımcılığıdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Cihad Taha, İsrail işgal yönetimi parlamentosu Knesset’in, “Vatandaşlık Yasası” olarak isimlendirilen yasayı kabul etmesinin Filistin halkına karşı bir ırk ayrımı politikası olduğunu ifade etti.

Normalde Filistinli ailelerin birleşmesini engelleme amaçlı bu yasanın işgal rejiminin gerçek yüzünü ortaya çıkarması açısından dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Taha, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında bu yasanın asıl amacının oranın gerçek sahiplerini dışlamak, özellikle Kudüslü ailelerin çocuklarını nüfusa kaydettirmelerini engellemek ve bu ailelerin Kudüs’te yaşamalarına izin vermemek suretiyle bu şehirdeki Filistinli varlığını tamamen yok etmek olduğunu vurguladı.

Taha, Hamas’ın, 1948’de yayınlanan Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesi de dahil bütün uluslararası sözleşmelere ve geleneklere aykırı olan bu yasayı kesin bir şekilde reddettiğini dile getirdi.

Siyonist işgal hükümetinin “Vatandaşlık Yasası” olarak isimlendirdiği, gerçekte ise Filistinli ailelerin birleşiminin engellenmesi yasası olarak bilinen yasa Knesset’te 10 Mart Perşembe gecesi gerçekleştirilen ikinci ve üçüncü okumalarda yapılan oylamalarda kabul edilmişti.

Yasa, Filistinlilerin vatandaşlık almalarını ve nüfus kaydına girmelerini iyice zorlaştırdığı için Filistinli ailelerin birleşmesini de engelliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.