Hamas ve Fetih, Filistinli bebeğin yakılmasına sert tepki gösterdi

  • 31 Temmuz 2015
  • 1.092 kez görüntülendi.
Hamas ve Fetih, Filistinli bebeğin yakılmasına sert tepki gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli bebek Ali Devabişe’nin Siyonist çetelerin eliyle yakılarak şehit edilmesinin cinayete uygun bir tepkiyi zorunlu kıldığını belirtirken, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) ise bunun insanlığa karşı işlemiş bir cinayet olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcüsü Hüsam Bedran, bu cinayetten Filistinlilerin bebek de olsa öldürülmelerini teşvik ve tahrik eden, bunun için talimatlar veren işgal hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Bedran yaptığı açıklamada, bu cinayetin işgal güçleriyle Siyonist çeteleri her yerde ve her zaman direnişin birer meşru hedefi haline getirdiğine dikkat çekerek “bu caniler ancak cinayetlerine uygun karşılık gördüklerinde yaptıklarından vazgeçerler” dedi.

Diğer yandan bugün sabaha doğru Duma köyünde Filistinli bebeğin yanarak şehit olması ve üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kundaklama olayıyla ilgili bir açıklama yapan Fetih hareketi, bunun insanlığa karşı işlenmiş bir cinayet olduğunu belirtti.

Fetih hareketi yaptığı açıklamada, saldırıdan yerleşim birimlerini savunan ve yerleşimcileri koruyan Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun sorumlu olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.