HAMAS ve Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesinden İran’a Teşekkür

  • 01 Ağustos 2017
  • 958 kez görüntülendi.
HAMAS ve Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesinden İran’a Teşekkür

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS ve Filistin’in Kurtuluşu İçin halk Cephesi, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin halkı ve davasına verdiği destekten dolayı takdir ve teşekkürde bulundular.

Lübnan’da ziyaretlerde bulunan İran İslami Şura Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile dün Beyrut’ta ayrı ayrı görüşen Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS ve Filistin’in Kurtuluşu İçin halk Cephesi heyetleri bu teşekkürlerini dile getirdiler.

HAMAS’ın üst düzey yetkililerinden Usame hamdan ve ve Ali Berke HAMAS heyeti adına bu görüşmede İran’ın Filistin halkına desteğinden ötürü teşekkürlerini bildirerek, Filistin’in tamamen kurtarılışına kadar siyonist İsrail rejimi ile mücadelenin devam edeceğini vurguladılar.

Abdullahiyan da bu görüşmede Beytul Mukaddes’teki son gelişmelere temasla, Filistinlilerin direnişinin siyonistlerin kendi uygulamalarından geri adım atmalarına neden olduğunu söyledi.

Filistin’in Kurtuluşu İçin halk Cephesi Genel Sekreteri Yardımcısı Ebu Ahmet Fuat da Abdullahiyan ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin direnişine desteğinin çok etkili ve değerli olduğunu belirterek, bölge rejimlerinden bir çoğunun siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirmeye çalıştıkları bir ortamda İran’ın halen siyonist İsrail rejimi ile mücadele bayraktarlığı yaptığını ve Filistin topraklarını savunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.