Hamas ve İslami Cihad: Batı Şeria’da direniş eylemleri artırılmalı

  • 20 Haziran 2022
  • 83 kez görüntülendi.
Hamas ve İslami Cihad: Batı Şeria’da direniş eylemleri artırılmalı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimci çeteleri dizginlemek için Batı Şeria’da direniş eylemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Hamas ve İslami Cihad, dün (19 Haziran Pazar) Nebil Ahmed Selim Ğanim adlı Filistinlinin Kalikiliya’nın güneyindeki ırkçı ayrım duvarı yakınlarında işgal güçleri tarafından şehit edilmesinin ardından birer bildiri yayınladılar.
Hamas’ın bildirisinde, işgal güçlerinin Filistin halkının kanını ucuz görmesinin, uluslararası ve insani hiçbir kanuna aldırış etmeden Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açmasının temas noktalarında, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu yerlerde direniş eylemlerini tırmandırmayı gerektirdiği kaydedildi.
Batı Şeria ve Kudüs’te artan direniş eylemleri sebebiyle işgalcilerin şaşkınlık yaşadıklarını belirten Hamas, cinayetlerini sürdürdükleri sürece işgalcilerin huzur ve güven içinde olamayacaklarını söyledi.
Hamas, devrimci gençlerin haklarını alana ve Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirene kadar işgale karşı direnişe devam edeceklerini bildirdi.
İslami Cihad Hareketi de bildirisinde, işgal güçlerinin hiçbir insani ölçüye uymadan masum sivilleri hedef almasının işgal rejiminin benimsediği devlet terörü politikasını ortaya koyduğunu ifade etti.
İşgalcilerin cinayetlerine karşı Filistin halkının korunması için çalışmak gerektiğine dikkat çeken İslami Cihad, Filistinlileri birlik ve bütünlüğe davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.