Hamas ve İslami Cihad Heyetleri Kahire’ye Gitti

  • 04 Şubat 2019
  • 1.410 kez görüntülendi.
Hamas ve İslami Cihad Heyetleri Kahire’ye Gitti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi’nden birer heyet dün (3 Şubat Pazar) Gazze Şeridi’nden çıkış yaparak Kahire’ye gitti.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye başkanlığında bir heyetin Kahire’ye gittiğini bildirdi.

El-Hayye, heyetin Mısırlı yetkililerle Filistin davasıyla ilgili konuları, tehlikelere karşı koyma yollarını ve Filistin’deki iç durumu görüşeceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Hamas lideri Kahire’den sonra başka ülkeleri de ziyaret edecek. Ancak kaynaklar, Heniyye’nin diğer ülkelere yapacağı ziyaretlerin Mısırlı yetkililerle yapacağı görüşmelere bağlı olduğunu belirtti.

İslami Cihad Hareketi de yayınladığı bildiride, hareketin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale başkanlığında bir heyetin dün Kahire’ye ulaştığını açıkladı.

Hamas ve İslami Cihad heyetlerinin Kahire’ye gitmelerinin Gazze’de yapılan üçlü toplantıdan iki gün sonraya denk geldiği kaydedildi.

Hamas lideri Heniyye, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov ve Mısır İstihbaratı Filistin dosyası sorumlusu Ahmed Abdulhalık Cuma günü Gazze’de bir araya gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.