HAMAS ve İslami Cihad’dan özerk Filistin yönetimine İsrail’le işbirliği tepkisi

  • 04 Haziran 2020
  • 414 kez görüntülendi.
HAMAS ve İslami Cihad’dan özerk Filistin yönetimine İsrail’le işbirliği tepkisi

Filistin İslami Direniş ve İslami Cihad hareketleri, özerk Filistin yönetiminin terör rejimi İsrail’le işbirliğini sürdürmesine tepki gösterdiler.

Özerk Filistin yönetimi başbakanı Muhammed Iştiyye, terör rejimi İsrail’in Batı Yaka’yı ilhak kararının ardından  siyonist İsrail ile bütün işbirliklerini durdurduklarını ve de bu rejimle yapılan anlaşmaları feshettiklerini bildirmişti.

Ama bu açıklamaya rağmen Filistin yönetiminin terör rejimi İsrail ile Filistinli direnişçilerin tutuklanmaları yönünde işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

HAMAS’ın siyasi ofisi üyelerinden El’Berdevil, Özerk Filistin yönetiminin bu işbirliğinin kabul edilemez olduğunu bildirirken, Özerk Yönetimi’nin kendi siyasi çıkarları için Filistin’in değerlerinin ayaklar altına alınmasına gözyumduğunu ve terör rejimi İsrail ile işbirliğini sürdürdüğünü söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketiu de, özerk Filistin yönetiminin sözkonusu işbirliğini kınayarak,  siyonist İsrail’e karşı en iyi yolun direnişin sürdürülmesi olduğunu bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.