Hamas: Verilen Bedeller Büyük Dönüş Yürüyüşünde Yeni Bir Sayfa Açacak

  • 13 Ekim 2018
  • 1.366 kez görüntülendi.
Hamas: Verilen Bedeller Büyük Dönüş Yürüyüşünde Yeni Bir Sayfa Açacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs İntifadası Cuması gösterilerine halkın yoğun katılım göstermesinin, Gazze’nin devrimci gençliğinin verdiği bedellerin büyüklüğünün ve gençlerin işgal güçleriyle direk çatışmasının Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü gösterilerinde yeni bir sayfa açacağını belirtti.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, “Bu gösterilerin bir de sonrası olacak. Bu gösteriler Gazze halkının oluşturduğu onur siciline bir izzet ve şeref imzası olarak geçecek” dedi.

Kudüs İntifadası sloganıyla dünkü Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 29’uncu cumasında düzenlenen faaliyetlere ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit etti, onlarcasını da yaraladı.

Dün bir açıklama yapan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde ateş açması, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu 7 kişinin şehit olduğunu, 154’ü gerçek mermilerle olmak üzere 252 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında 50 çocuk, 10 kadın, 2 sağlıkçı ve bir de gazeteci olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.