Hamas’ın Çağrısı Üzerine Toplanan Filistinli Gruplar Uzlaşı Anlaşmasını Takip Etmek İçin Komisyon Kurdu…

  • 12 Ocak 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Hamas’ın Çağrısı Üzerine Toplanan Filistinli Gruplar Uzlaşı Anlaşmasını Takip Etmek İçin Komisyon Kurdu…

Gazze’de toplanan Filistinli gruplar, daha önce varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesini takip etmek için ulusal bir komisyon kurduklarını belirttiler.

Hamas’ın çağrısı üzerine dün Gazze’de toplanan Filistinli gruplar, kurulmasına karar verdikleri komisyonun varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilip geçirilmediğini ve ne kadar uygulandığını takip edeceğini ifade ettiler.

El-Hamdallah hükümetinin yaptığı açıklamaların ardından toplanan gruplar, açıklamayı uzlaşıya yapılmış bir darbe olarak kabul ettiklerini belirttiler. Toplantıya Fetih’ten kimsenin katılmaması ise dikkat çekti.

Kuşatmanın devam etmesi, sınır kapılarının kapalı tutulması ve yeniden imarın geciktirilmesi konusunda uyarıda bulunan gruplar, yeniden imarı geciktiren sebeplerin ortadan kaldırılmasını istediler.

Gazze’nin Eş-Şati bölgesinde geçen yıl varılan uzlaşının ardından kurulan hükümet Gazze’ye yönelik hiçbir adıma atmadığı gibi, Gazze’yi hükümet programına da almadı. Savaş sırasında ve savaşın ardından Gazze halkına merhem olamayan hükümetin varlığı sorgulanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.