Hamas’ın İran’la ilişkileri en iyi durumundadır

  • 17 Temmuz 2019
  • 652 kez görüntülendi.
Hamas’ın İran’la ilişkileri en iyi durumundadır

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, halihazırda Hamas ile İran arasındaki ilişkilerin en iyi durumda olduğunu duyurdu.

Tesnim haber ajansına göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, “İran ile çok güçlü ilişkiler içindeyiz ve bu ilişki hiçbir dönemde kesilmemiştir.” dedi.

Ebu Merzuk, halihazırda da Hamas ile İran arasındaki ilişkilerin iyi durumda olduğunu duyurdu.

Merzuk daha önce yaptığı açıklamada da, İran İslam Cumhuriyetinin diğer ülkelerden çok farklı olduğunu zira İRAN’ın Filistin davasını çok açık bir şekilde desteklediğini bildirmişti.

HAMAS’ın siyasi büro başkanı İsmail Heniyye de, son zamanlarda yaptığı açıklamada, İran’ın her zaman Filistin direniş gruplarını desteklediğini ve bugün HAMAS’ın güçlenmesinde İran’ın önemli rolünün olduğunu söylemişti.

Bilindiği gibi İslami İran, mazlum Filistin’i destekleme doğrultusunda mücadele veren HAMAS gibi Filistinli grupların destekçisidir.

Rusya’nın Filistin tutumunu takdir eden Ebu Merzuk, bu ülkenin Filistin ile ulusal uzlaşı konusundaki politikasını “yapıcı ve yararlı” olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.