HAMAS’ın Temsilcisi: İslam ülkeleri, Siyonist rejim ile münasebetlerini kesmeliler

  • 10 Aralık 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
HAMAS’ın Temsilcisi: İslam ülkeleri, Siyonist rejim ile münasebetlerini kesmeliler

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Tahran Temsilcisi Halid Kadumi, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ülkenin büyükelçiliğini Telaviv’den Kudüs’e taşıma kararını, Siyonist rejime yapılmış açık destek ve taraf tutmaktan ibaret olduğunu belirtti.

Halid Kadumi bugün Tahran’da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın son kararının, bağımsız bir ülke olarak Filistin meselesine son vermek için ABD’deki güç odaklarının ortak kararı olduğunu kaydetti.

HAMAS Temsilcisi, ABD ve Siyonist rejimin Filistin topraklarının işgalini sıradan bir olay haline getirmeye çalıştığına dikkat çekerek, ABD ve Siyonist rejimin İslam dünyasıyla mücadelede yeni bir aşamaya başladığını vurguladı.

Kadumi, Trump’ın agresif bir kimliğe sahip olduğuna dikkat çekerek, ABD Başkanı’nın bu girişiminin sadece Filistinliler için değil kürsel güvenlik için potansiyel bir tehdit sayıldığını kaydetti.

HAMAS Temsilcisi ayrıca, Filistinliler’in Trump’ın kararını asla tanımadığını sözlerine ekleyip, İslam ümmetinin görevinin Siyonist rejim karşısında direniş ve itiraz olduğunu belirterek, İslam ülkelerinden Siyonist rejim ile münasebetlerini kesmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.