Hamas’ın Üst Düzey Üyesi: Mısır Rejimi zalimdir ve İsrail yandaşıdır

  • 02 Mart 2015
  • 938 kez görüntülendi.
Hamas’ın Üst Düzey Üyesi: Mısır Rejimi zalimdir ve İsrail yandaşıdır

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Üst Düzey üyesi, Mısır yönetimini ve Mısır’da bir mahkemenin HAMAS ile ilgili almış olduğu kararı sert bir dille eleştirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Üst Düzey üyesi, Mısır mahkemesinin HAMAS aleyhindeki kararını protesto ederek, bu kararın gerçekte insani, ahlaki ve tarihi değerlere karşı bir darbe olduğunu ve Mısır yargı yetkililerinin İzzettin Kassam tugaylarının ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Mısır yargısını, HAMAS’ı terörist ilan ederek Netanyahu partisinin meclis seçimlerini kazanmasına zemin yaratmak istemekle suçlayan Berdevil, Mısır hükümetinin Filistinliler arasında fitne ve ihtilaf çıkardığını, Mısır yönetiminin bu tutumlarıyla gerçekte çocuk katili İsrail ve cani Netanyahu hükümetinin yanında yer aldığını söyledi.

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin Hamas’ı “terör örgütü” ilan etme kararının “siyasi bir karar” olduğunu ifade ederek, mahkemenin böyle bir karar verme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Ebu Merzuk dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas aleyhinde dava açan iki avukattan birinin Hamas ve İzzeddin El-Kassam Tugayları aleyhindeki tüm davaları açan kişi olduğuna, daha önce de Mısır pasaportu taşımadıkları halde Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal’in ve İsmail Heniyye’nin Mısır vatandaşlığından çıkarılması için, ayrıca Rafah Sınır Kapısı’nın tamamen kapatılması için dava açtığına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.