Hamaslı yönetici et-Tavil: Seçimlerin Kudüs’te de yapılması konusunda ısrarcıyız

  • 27 Nisan 2021
  • 292 kez görüntülendi.
Hamaslı yönetici et-Tavil: Seçimlerin Kudüs’te de yapılması konusunda ısrarcıyız

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Batı Şeria’daki lider kadrosundan ve milletvekili adayı Cemal et-Tavil, 15 yıl aradan sonra yapılması planlanan milletvekili seçimlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te de icra edilmesi konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.

Hamas’ın milletvekili seçimleri için Merkez Seçim Kurulu’na ilettiği “Buluşma Yerimiz Kudüs” başlıklı aday listesinde yer alan et-Tavil, Filistin seçimlerinde yarışacak tüm aday listelerine, Kudüs kentinde bir toplantı yapma çağrısında bulundu.

Açıklamasında et-Tavil, “Seçimleri Kudüs’te de yapmak, kullanılması gereken bir haktır. İsrail tehditlerine karşılık mayıs ayında yapılacak seçimler için kayıt yapan 36 aday listesi Kudüs kentinde toplantı yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca et-Tavil, Filistin halkının oy kullanma hakkını elinden almaya çalışan İsrail yönetimine baskı yapmaları için söz konusu toplantıya devlet büyükelçileri ve konsoloslarının davet edilmesi gerektiğini aktardı.

Seçimlerin gerçekleştirilmesi bağlamında Filistinli gurupların alternatif çözümler sunmasının gerekli olduğunu belirten et-Tavil, oylamanın, Mescidi Aksa, Kıyamet Kilisesi, dost ülkelerin büyükelçilik ve konsolosluk binalarında yapılabileceğini ve bu konuda fikir birliği sağlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Hamaslı yönetici et-Tavil, “Seçimler bizim hakkımızdır. İsrail’in baskı ve tehditleri karşısında bu haktan vazgeçmek doğru değildir. Herkes, seçimlerin başta Kudüs olmak üzere tüm Filistin topraklarında yapılacağını açıkça ifade etmelidir.” dedi.

Filistinliler, 22 Mayıs’ta yapılması planlanan söz konusu seçimlerin, İsrail’in Kudüs’te yapılmasını engelleyeceği bahanesiyle erteleneceğinden endişeleniyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Özel Temsilcisi Nebil Şaas, İsrail’in seçimlerin işgal altındaki Kudüs’te de yapılabilmesi konusunu yanıtsız bırakması nedeniyle seçimlerin ertelenme ihtimalinin büyük olduğunu belirtmişti.

Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken İsrail işgali ve ablukası altındaki ülkede 2006’dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.