Hamas’tan ABD’nin işgal projesine tepki

  • 17 Şubat 2020
  • 1.343 kez görüntülendi.
Hamas’tan ABD’nin işgal projesine tepki

Filistin İslami direniş hareketi Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Amerika ve Siyonist rejimin şom Yüzyıl’ın Anlaşması planı kapsamında Siyonistlerin işgal ettiği bölgelerin haritasının hazırlanmasına yönelik ortak komite kurmasının, Amerika’nın Filistin milleti haklarına tecavüzünün açık göstergesi olduğunu vurguladı.

Hamas sözcüsü Kasım açıklamasının devamında Amerika ve Siyonist rejimin söz konusu komitesinin kurulmasının, Yüzyıl’ın Anlaşması’na yönelik yoğun itirazlarını bildiren Müslüman ümmet için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Korsan Siyonist rejimin Amerika’nın desteğiyle uluslararası yasaları ihlal etmeye devam ettiğini kaydeden Kasım, söz konusu girişimlerin  Filistin halkının Batı Şeria’nın özgürleştirilmesi ve Siyonist işgalcilerin ihraç edilmesi yönündeki mücadelelerini durduramayacağını vurguladı.

Siyonist rejim medyası geçenlerde, Siyonist siteler, Ürdün vadisi ve Batı Şeria’nın bazı bölümlerinin Siyonist rejimin işgali altındaki bölgelere ilhakı için Amerika ve İsrail arasında ortak bir komite kurulduğunu duyurmuştu.

Amerika’nın şom Yüzyıl’ın Anlaşması planına göre Kudüs’ün Siyonist rejime devredilmesi ve Filistin’li mültecilerin kendi topraklarına dönüşünün engellenmesi planlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.