Hamas’tan, BAE’de ders müfredatına Holokost’ın eklenmesine tepki

  • 11 Ocak 2023
  • 59 kez görüntülendi.
Hamas’tan, BAE’de ders müfredatına Holokost’ın eklenmesine tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), BAE hükümetinin sözde Holokost’ı ülkenin ders müfredatına dahil etme kararını kınadı.

Filistin Elyom kanalının bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Washington’daki BAE büyükelçiliğinin, bu ülkenin eğitim programlarına “Holokost” ile ilgili materyaller eklendiği duyurusunu kınayarak  bu eylemi Siyonist anlatıyı ve bir tür kültürel normalleşmeyi destekleme amaçlı olarak değerlendirdi.

Siyonist gazete İsrail Times da şu cümleleri yazdı: “2020’de İbrahim olarak bilinen ve Abu Dabi ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açan uzlaşma anlaşmasının ardından BAE yöneticileri, Holokost’ın bölgesel inkarı kültürüyle mücadele için büyük planları devreye soktu.

BAE, Filistin milletinin ülkülerine ihanet edip Siyonist rejimle uzlaştıktan sonra, kapılarını Siyonistlere sonuna kadar açmış vaziyette, öyle ki pratikte Siyonist rejimin çeşitli şirketlerinin varlığı ve Siyonistlerden silah alımları ve güvenlik ve askeri varlığı onların sömürüsü haline geldiğine neden olmuştur. Siyasi uzmanlar, bunun bölgedeki barış ve istikrar üzerindeki kötü sonuçları konusunda uyarıda bulunuyorlar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.