Hamas’tan Biden’ın Dışişleri Bakanı’nın Kudüs açıklamasına sert tepki

  • 21 Ocak 2021
  • 2.920 kez görüntülendi.
Hamas’tan Biden’ın Dışişleri Bakanı’nın Kudüs açıklamasına sert tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın Dışişleri Bakanı olarak atayacağı isim olan Antony Blinken’in Kudüs ile ilgili küstah açıklamalarının ABD yönetimi üzerine girilen bahislerin başarısızlığını ortaya koyduğunu vurguladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in, Kudüs’ün işgalci İsrail’in başkenti olarak tanınmasına ve büyükelçilik binasının da Kudüs’te kalmaya devam edeceğine yönelik açıklamaları uluslararası yasaları ve kararları açıkça ihlal ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Yaptığı açıklamada Hamas’ın önde gelen isimlerinden Kasım, Blinken’in skandal ifadelerinin, Filistin halkının toprak ve İslami değerler üzerindeki haklarının yok sayıldığı anlamına geldiğini belirterek, bunun aynı zamanda hem yönetim hem de toplumlar düzeyinde Arap devletlerinin küçümsenmesinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Russia Today’in (RT) aktardığına göre, Senato Dış İlişkiler Komitesi’ndeki oturumda adaylığının onaylanmasından önce senatörlere konuşan ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı adayı Blinken, “Kudüs’ün İsrail başkenti olduğunu onaylıyor musun? ABD’nin İsrail Büyükelçiliği binasının Kudüs’te kalması kararına bağlı kalacak mısın?” sorularına iki defa “evet” yanıtı verdi.

İşgalci İsrail’e verdikleri desteği sürdüreceklerini vurgulayan ve bu ülkenin ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiki olduğunu belirten Blinken, “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımayı sürdüreceğiz ve büyükelçiliğimiz de Kudüs’te kalmaya devam edecek.” ifadesini kullandı.

Söz konusu oturumda iki devletli çözüm önerisini desteklediğini söyleyen Blinken, Filistin-İsrail çatışmasının çözümünü “büyük bir zorluk” şeklinde nitelendirerek, yakın gelecekte bu konuda ilerleme sağlamanın zor olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.