HAMAS’Tan bugün yapılacak İsrail’i kınama gösterisine katılım çağrısı

  • 11 Mayıs 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
HAMAS’Tan bugün yapılacak İsrail’i kınama gösterisine katılım çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, bugün yapılacak ‘Geri Dönüş’ yürüyüşünün ‘Uyarı ve Kıyam’ olarak isimlendirildiğini belirterek, Filistinlilerden, bu gösteriye görkemli bir şekilde katılmalarını istedi.

HAMAS konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bugünün terör rejimi İsrail’e karşı çok önemli bir gün olacağını belirtirken muhtemelen bir çatışmanın da olabileceğini bildirdi.

HAMAS bütün Filistinlilerden 14 mayıs 1948 tarihinin yani Filistin topraklarının işgal edilerek üzerinde siyonist İsrail rejiminin tesis edilmesini kınamalarını istedi.

Bu arada Gazze’deki “Ablukayla Mücadele Halk Komitesi”, ırkçı İsrail’in 12 yıldır uyguladığı ablukanın kaldırılması için bir kez daha uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Komite Başkanı Cemal el-Hudari, Gazze’de yaptığı basın açıklamasında, bölgedeki hayat şartlarının her geçen gün kötüleştiğini belirterek, “Gazze, çağdaş tarihin en uzun ablukasına maruz kaldı. Abluka, bölgede yaşayan 2 milyon Filistinlinin hayatını, sağlık, ekonomi, insani ve eğitim başta olmak üzere her alanda ciddi anlamda olumsuz etkiledi.” dedi.

Irkçı İsrail’in uyguladığı ablukanın “yasa dışı, gayri ahlaki, insanlık dışı ve uluslararası hukuka aykırı” olduğunu belirten Hudari, uluslararası topluma bölgede daha fazla trajedi yaşanmaması için harekete geçme çağrısı yaptı.

Filistin’de 2006’da yapılan ve Hamas’ın kazandığı seçimlerin ardından İsrail, Gazze Şeridi’ne kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze’ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.