Hamas’tan Fransa’ya Sert Tepki

  • 27 Şubat 2022
  • 188 kez görüntülendi.
Hamas’tan Fransa’ya Sert Tepki

İşgal altındaki Filistin topraklarının kalbi durumundaki Kudüs’ün yahudi toplumunun sonsuz başkenti olduğunu ileri süren Fransa Başbakanı Jean Castex’e İslami Direniş Hareketi (Hamas) sert tepki gösterdi.

Hamas, Castex’in iddiasına cevap olarak yaptığı açıklamada onun iddiasının açıkça siyonist işgalin tarafında yer alma, onun Filistin halkına yönelik ırkçı politikalarını, bu halkın meşru haklarını ve topraklarını gasp eden sömürgeci siyasetini sahiplenme anlamına geldiğini dile getirdi.

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında Castex’in Fransa’daki Yahudi Kurumları Temsilciler Konseyi’nin yıllık yemeğine katıldığı sırada yaptığı açıklamanın, başkasının malını hak sahibi olmayan kişiye peşkeş çekmesi anlamına geldiğini hatırlatarak, siyonist işgalcinin işgal altındaki Kudüs’te hiçbir zaman meşru bir hakimiyet sahibi olamayacağını vurguladı.

Hamas açıklamasında Kudüs’ün Filistin halkının sonsuz başkenti olarak kalacağını ve Fransa Başbakanının açıklamasının oradaki siyonist işgale asla meşruiyet kazandıramayacağını ifade etti.

Hamas, Fransa Başbakanının tutumunu kınayarak bunun uluslararası hukuka, tüm anlaşmalara, sözleşmelere ve hatta Fransa’nın üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin tutumuna bile tamamen aykırı olduğunu ve asla onaylanmasının mümkün olamayacağını belirtti.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/35412
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.