HAMAS’tan Gazze sınır kapısı açıklaması

  • 24 Aralık 2014
  • 1.059 kez görüntülendi.
HAMAS’tan Gazze sınır kapısı açıklaması

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Gazze sınır kapılarını teslim almak için kuracağı komisyonun öncelikle siyasi ortaklığı kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Uzlaşı hükümetinin Gazze sınır kapılarını teslim almak için komisyon kurduğunu duyurmasının ardından açıklama yapan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, uzlaşı hükümetinin kuracağı komisyonun sınır kapılarının idaresini almadan evvel öncelikle bu konuda siyasi ortaklığı kabul etmesi gerektiğini belirterek, onun bir tarafı dışlama yolunu tercih etmemesi gerektiğini söyledi.

Hamas sözcüsü yapığı açıklamada “uzlaşı hükümetinin öncelikle Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Sınır kapılarının idaresi de bunun içindedir. Tabi bunu belli bir grubun etkisinden uzak ortaklığı esas alan bir zeminde yerine getirmesi gerekir. Komisyon kurulacaksa ortaklık esas alınmalı ve bir tarafın hesabına diğer tarafı dışlamaktan uzak durulmalıdır” dedi.

Uzlaşı hükümeti Başbakanı Rami El-Hamedallah Gazze’deki sınır kapılarının idaresini teslim almak için komisyon kurduğunu duyurdu. Şimdiye kadar Gazze’ye yönelik sorumluklarından hiçbirini yerine getirmeyen El-Hamedallah hükümetinin attığı bu adım kuşkuyla karşılanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.