HAMAS’tan İran İslam Cumhuriyeti’ne takdir

  • 29 Kasım 2018
  • 1.712 kez görüntülendi.
HAMAS’tan İran İslam Cumhuriyeti’ne takdir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) İran İslam Cumhuriyeti’ne direniş cephesine destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Hamas dün yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin direniş cephesine yardımının  ve bu ülkenin Filistin meselesine yönelik sorumluluk duygusundan kaynaklanan öncü bir karar olduğunu kaydetti.

Öte yandan, İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün yaptığı açıklamada, bazı Arap ve İslam ülkeleri liderlerinin işgal rejimi liderleriyle yaptığı görüşmeleri kınadı.

Hamas, söz konusu görüşmelerin Filistin halkına, davasına ve hukukuna zarar verecek tehlikeli yansımaları olacağını söyledi.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, bugün  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi’nin işgal rejimini ziyaret etmesini ve işgal rejimi başbakanı Bünyamin Netanyahu’yla görüşmesini kınadı.

Hamas, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerini reddettiğini bir kez daha vurgulayarak, bu tehlikeli politikaya son verilmesi çağrısında bulundu.

Hamas, Filistin halkının topraklarındaki direnişinin desteklenmesini ve bölge için büyük bir tehlike teşkil eden işgal rejimini boykotun devam etmesini istedi.

Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi, Pazartesi günü işgal rejimini ziyaret etti. Debi’nin ziyaretinin 46 yıl sonra ilk kez bir Çad Cumhurbaşkanı’nın işgal rejimine yaptığı ziyaret olduğu bildirildi.

Bölgede işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimleri hız kazanırken Bünyamin Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde diğer Arap ülkelerini ziyaret edeceği öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.