Hamas’tan İsrail’le mücadelede vahdete vurgu

  • 21 Nisan 2020
  • 576 kez görüntülendi.
Hamas’tan İsrail’le mücadelede vahdete vurgu

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, siyonist rejim Başbakanı ile bu rejimin mavi beyaz ittifakı yeni kabineyi kurmak ve Batı Şeria’yı ilhak etmek üzere anlaşmaya varması Filistinli grupların bu rejimle mücadelede daha sıkı birlik olmalarını gerektirdiğini açıkladı.

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve mavi beyaz ittifakı lideri Beni Gantz uzun süren müzakerelerin ardından sonunda Pazartesi günü koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya tepki gösteren Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Netanyahu ve Gantz’ın Batı Şeria’yı işgal altındaki Filistin’e ilhak etme konusunda anlaşması Filistin davasını tehdit eden tehlikelerin derinliğini yansıttığını belirtti.

Sözcü Kasım, siyonist rejimin bu tür hasmane tutumları Filistin milletinin siyonist işgalcileri Filistin topraklarından atma ve siyonist yerleşkelerin inşaatını durdurma yolunda verdiği mücadeleyi durduramayacağını vurguladı.

Filistin kurtuluş örgütü icra komitesi Genel Sekreteri Saib Arikat da siyonist rejimin Filistin topraklarını işgal ettiği topraklara ilhak etme kararı bölgede barışı tehlikeye atacağını açıkladı. Arikat Doğu Kudüs başkentli Filistin devletinin egemenliğine vurgu yaparak uluslararası camiadan bağımsız Filistin devletine destek vermesini istedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.