Hamas’tan “Mescid-i Aksa” yıkılışı yıldönümü için mesajı

  • 22 Ağustos 2022
  • 70 kez görüntülendi.
Hamas’tan “Mescid-i Aksa” yıkılışı yıldönümü için mesajı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa’nın yakılışının 53’üncü yıldönümü münasebetiyle ilgili bildiri yayınladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs kentinin ve Mescid-i Aksa’nın Siyonist işgalci düşmanla mücadelenin adresi olduğunu, Filistin halkını ve İslam ümmetini her alanda onları savunmak üzere birleştirdiğini söyledi.

Hamas, Mescid-i Aksa’nın yakılışının 53’üncü yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, şehitlerin kanlarına ve esirlerin fedakârlıklarına vefalı kalacaklarını, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunacaklarını, toprakları işgalden kurtarmak ve esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için kapsamlı direnişe bağlılıklarının devam edeceğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’nın yakılışının üzerinden 53 yıl geçtiğini ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa ile murabıtlara yönelik cinayetlerini artırdığını belirten Hamas, buna rağmen Filistin halkının uyanıklığının ve yenilenen intifadasının, murabıtların kahramanlıklarının ve mücahitlerin Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan işgalci düşmana karşı ortaya koyduğu direnişin işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkardığını kaydetti.

Filistin halkının, Arapların ve Müslümanların Mescid-i Aksa’nın 1969’da Avustralya asıllı fanatik Siyonist Michael Dennis Rohan tarafından kundaklanmasını unutmadıklarına işaret eden Hamas, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın yakılması suçuna ortak olduğunu belirtti.

Bildiride, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğu ve öyle kalacağı, işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın tek bir karışı üzerinde egemenlik hakları bulunmadığı bir kez daha vurgulandı.

Hamas Hareketi, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunma uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet dilerken, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan murabıtları da selamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.