Hamas’tan Suudi Arabistan’ın Er-Riyad Gazetesine Kınama

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Hamas’tan Suudi Arabistan’ın Er-Riyad Gazetesine Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), hareketi terör örgütü olarak tanıtan Suudi Arabistan’ın Er-Riyad gazetesini kınayarak, bu tanımlamanın Filistin direnişiyle Filistin halkını karaladığını belirtti.

Hareket, Hamas’ı terör örgütü ilan eden Er-Riyad gazetesinin açıklamalarını kınayan bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Hamas, “Bu tehlikeli tanımlama, halkımıza, tarihine ve mücadelesine bir kötülük olduğu gibi, Filistin’i ve bütün ümmetin onuru ve izzeti için yapılan direnişte mızrak başı durumunda olan kahraman direnişe de bir kötülük ve karalamadır. Bu yaklaşım, sadece ümmetin merkezi davası durumundaki Filistin davasının düşmanlarına hizmet edecektir” ifadesini kullandı.

Hamas, Siyonist işgal rejimi Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’e yönelik en alçak saldırılarını gerçekleştirirken, böyle bir açıklamanın Suudi Arabistan’ın başkentindeki bir basın yayın organından çıkmasının üzüncü verici olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan’ın Cezayir büyükelçisi de daha önce çıktığı televizyon programında Hamas hareketini terör örgütü ilan etmiş, açıklaması büyük tepkilere neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.