Hamas’tan UNRWA’ya çağrı

  • 24 Ağustos 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Hamas’tan UNRWA’ya çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’ya seslenerek, Filistinli mültecilere yapılan yardımların ve verilen hizmetlerin sürdürülmesini istedi.

Hamas Mülteci İşleri Dairesi, dün (23 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, UNRWA Genel Komiseri’nin 2015 yılı için mali krizin çözüldüğünü açıklamasından sonra örgütün hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesinin hiçbir gerekçesi kalmadığını ifade etti.

UNRWA’dan öğretmenlere maaşsız bir yıl izin verme gibi kararlardan geri adım atmasını isteyen Hamas Mülteciler Dairesi, örgütün okullarında okuyan öğrencilerin sayısının da azaltılmaması gerektiğini belirtti.

Bildiride, Filistinli mültecilere verilen sağlık hizmetlerinde ve yiyecek yardımında kısıtlamaya gidilmesinin de kesinlikle kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Hamas Mülteci İşleri Dairesi, mültecilerin sayısındaki artışa göre UNRWA’da çalışan memur sayısının da artırılmasını, memur sayısının yıllık en az yüzde 5 oranında artırılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.