Han Şeyh’teki teröristler anlaşmayı kabul etti

  • 21 Kasım 2016
  • 932 kez görüntülendi.
Han Şeyh’teki teröristler anlaşmayı kabul etti

Şam’ın Han Şeyh bölgesindeki terörist gruplar, Suriye ordusuyla anlaşarak İdlib’e nakledilmeyi kabul etti.

Suriye’den yayın yapan el-Hades haber sitesinin bildirdiğine ögre Suriye ordusunun Şam kırsalındaki Han Şeyh’e bağlı Kusur bölgesini kontrol altına almasından sonra buradaki teröris gruplar silah bırakıp İdlib’e nakledilmeyi kabul ettiler.

Suriye ordusunun dün Kusur bölgesini tamamen kontrol altına aldığını belirten kaynaklar, Han Şeyh’teki teröristler ile Suriye ordusu arasında varılan anlaşma çerçevesinde ilk aşamada aileleriyle birlikte bin militanın İdlib’e nakledileceğini söyledi.

Kaynakların belirttiğine göre bölgede kalanların durumu da daha sonraki aşamada ele alınacak.

Bir süre önce Suriye ordusu ile Deraya ve Muaddamiye’deki terörist gruplar arasında yaşanan çatışmalarda buralardan Han Şeyh ve Zakiye bölgelerine giden ailelerin Deraya ve Muaddamiye’deki durumun düzelmesi halinde tekrar bu bölgelere gönderileceği bildirildi.

Suriye’den yayın yapan el-Hades haber sitesi, Han Şeyh’teki teröristlerin ağır silahlarının büyük bir kısmının imha edildiğini, teröristlerin elinde yalnızca iki tank kaldığını bildirdi.

Habere göre Suriye ordusunun birkaç eksenden ilerlemesi sonucu terörist gruplar kuşatmayla karşı karşıya kaldılar. Bu sebeple de silahlarını ve bölgeden çıkmak isteyenlerin listesini Suriye ordusuna teslim etmeyi kabul ettiler. Suriye ordusu da bölgeden ayrılmak isteyenlere aileleriyle birlikte çıkış izni verdiğini açıkladı.

Bazı yerel kaynakların verdiği bilgiye göre dün gece saat 10’a kadar 1270 kişi çıkış için ismini kaydettirdi. Kalanların ise cumhurbaşkanının ilan ettiği af kapsamına alınacağı bildirildi.

Han Şeyh’ten çıkışların bugün tamamlanacağı ve bölgenin teröristlerden temizleneceği bildiriliyor.

Han Şeyh’teki teröristler daha önce sadece Dera’ya gönderilmeleri halinde Suriye ordusu ile ateşkes yapacaklarını açıklamış; fakat Suriye ordusu onların sadece İdlib’e gidişine izin verileceğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.