Hanibal Kaddafi, İmam Musa Sadr Soruşturması İçin Lübnan Hükumeti Tarafından Tutuklandı!

  • 15 Aralık 2015
  • 1.076 kez görüntülendi.
Hanibal Kaddafi, İmam Musa Sadr Soruşturması İçin Lübnan Hükumeti Tarafından Tutuklandı!

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Hanibal, 1978 yılında kaçırılan İmam Musa Sadr  adamının olayının aydınlatılması ile ilgili soruşturma kapsamında Lübnan mahkemesince tutuklandı

Kaddafinin oğlu Hanibal 1978 yılında Libya’dayken ortadan kaybolan Lübnanlı Musa Al Sadr hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Lübnan mahkemesi tarafından tutuklandı.
Silahlı bir grup tarafından geçen hafta kaçırılarak sorgulanan ve Lübnan’ın Beka bölgesinde bir süre alıkonulduktan sonra sonra serbest bırakılan Kaddafi’nin serbest bırakıldıktan bir kaç saat sonra Lübnan makamlarınca gözaltına alındığı bildirildi.
Hannibal pazartesi günü adli makamlarca üç saat boyunca sorguya çekildi. Savcı, Hannibalı işlenen suçlara şahit olmak ve delil gizlemekle suçluyor. Olayın gerçekleştiği 1978 yılında 3 yaşında olan Hannibal’ın savcıya önemli itiraflarda bulunduğu iddia edildi.
Hannibal, Libya devrimi sırasında öldürülen kardeşi Mutassım’ın bu konuda bilgi sahibi olduğunu iddia etti. Yine Hanibal’ın, Sadr’ın bir sonraki durağı olan Roma’ya hiç gitmediğini, Libya’da bir evde alıkonulduğunu söylediği iddia ediliyor. Hannibal’ın dava sonuçlanana kadar İnterpole teslim edilmeyeceği bildirildi.
Kaddafi’nin avukatı Şadi Hüseyin suçlamanın hala devam ettiğini belirtirken olay yerinde bulunan AFP muhabirleri Kaddafi’nin topalladığını gözlemlediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.