Haniye: Arap liderler konferansı Filistin halkını desteklemeli

  • 02 Kasım 2022
  • 62 kez görüntülendi.
Haniye: Arap liderler konferansı Filistin halkını desteklemeli

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı, Arap liderler konferansından Filistin halkını ve direnişini desteklemelerini Cezayir nihai bildirisinin Filsitin’de ulusal birliği desteklemesini istedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi ofis başkanı İsmail Haniye, Cezayir’de düzenlenen Arap liderler konferansında yaptığı konuşmada bugün Filsitin’in en karmaşık siyasi ve insani şartlarda olduğunu kaydederek İşgalci Kudüs güçlerinin Filistin halkı ve topraklarına yönelik tecavüzlerini arttırdığı ve Mescidi Aksa’nın Siyonist rejimin Yahudileştirme siyasetlerine maruz kaldığını belirtti.

Haniye konuşmasının devamında Siyonist rejimin Batı Şeria’da site inşaat faaliyetlerini arttırdığını ve Filistin halkına zor şartlar dayattığını söyledi.

Haniye Gazze Şeridi’nin ölümcül bir kuşatma altında olduğunu, Filistinli tutsakların zor koşullarda olduğunu, mültecilerin de sürgün kamplarında zor şartlar altında yaşadığını, ancak Filistin halkının Kudüs’ün işgalcilerine karşı direniş arayışında olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.