Haniye: Batı Şeria işgal karşısında ateşe dönüşecek

  • 13 Aralık 2022
  • 70 kez görüntülendi.
Haniye: Batı Şeria işgal karşısında ateşe dönüşecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Pazartesi günü, hareketinin önceliklerinin bir sonraki aşamada olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda işgal altındaki Batı Şeria’nın yeni bir çatışma aşamasıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak daha fazla operasyona tanık olacak.

Bu, Hamas’ın kuruluşunun otuz beşinci yıldönümü vesilesiyle, kurucu Şeyh Ahmed Yasin başkanlığındaki tüm şehitleri ve tüm mahkumları ve yaralıları selamladığı televizyonda yayınlanan bir konuşmada geldi. Haniye, “Hamas’ın önümüzdeki dönemde yurtiçi ve yurtdışındaki tüm halkımız ve hiziplerimizle üzerinde çalışacağı stratejik öncelikler var” dedi.

Birinci önceliğimizin Filistin davamızın toprak, halk, sabitler ve haklar düzeyinde bölünmez bir bütün olması, ikinci önceliğin ise Kudüs’ün işgalle çatışmanın odağı olması, bu çatışmanın tüm özelliklerini bir araya getiren, halkımızın ve milletimizin her zaman ve her yerde birleştirici ve birleşik adresini temsil etmesi olduğunu sözlerine ekledi.

“Hamas liderliğindeki bir halk olarak Kudüs ve El Aksa’da planları uygulamasına izin vermeyeceğiz ve Kudüs’ün kılıcı ile aramızdaki günler, Kudüs’ü özgürleştirmeden kılıflanmayacak” dedi. Haniye, “Üçüncü öncelik, direnişin bir seçim ya da slogan değil, kader olmasıdır ve devam edecek, tırmanacak, büyüyecek ve dünyaya kararlılık, verme ve verme derslerini öğretecektir” dedi.

“Dördüncü öncelik, çeşitli düzeylerde ulusal birliği sağlamak, bu aşama için ulusal bir siyasi program üzerinde anlaşmak, Filistin halkımız için birleşik ve örgütlü bir liderlik referansı oluşturmak ve işgale karşı birleşik bir cihatçı mücadele stratejisi üzerinde anlaşmaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.