Haniye: Tüm Filistin Ayakta! Bu Nesil Bunu Başaracak!

  • 16 Mayıs 2021
  • 429 kez görüntülendi.
Haniye: Tüm Filistin Ayakta! Bu Nesil Bunu Başaracak!

Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi’nin siyasi ofisi BaÅŸkanı, 15 yıldır kuÅŸatma altında olan Gazze’nin bugün düşman ÅŸehirlerde sokaÄŸa çıkma yasağına neden olduÄŸunu söyledi.

Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi siyasi bürosu baÅŸkanı Ä°smail Haniye Cumartesi akÅŸamı, Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki durumu deÄŸiÅŸtirmeye çalışan iÅŸgalcilerin Filistin’in her yerinde istikrarlı bir milletle karşı karşıya olduklarını söyledi.

İsmail Haniye şu ifadelerde bulundu: ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleştirene kadar rahatlamayacağız ve bu nesil bunu yapabilir.

Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgimiz olduÄŸu konusunda uyardık ve Netanyahu’ya ateÅŸle oynamamasını söyledik.

DireniÅŸ bizim stratejik seçeneÄŸimizdir ve Gazze’deki direniÅŸ Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırı karşısında asla eli kolu baÄŸlı oturmayacaktır.

Gazze’deki direniÅŸ sadece Gazze’yi savunmuyor ve Gazze’deki büyük ve saÄŸlam direniÅŸ, Kudüs ve Filistin’in tamamı için stratejik bir deÄŸerdir.

Direnişin talepleri Gazze ile ilgili değildir, direnişin düşmanla çatışmasının nedeni, Kudüs, Mescid-i Aksa, Şeyh Cerrah ve geri dönüş hakkı içindir.

Düşman ordusu, Gazze’de sivillere karşı suç ve cinayet iÅŸleyerek direniÅŸi geri püskürteceÄŸini düşünüyor, ancak direniÅŸ asla geri çekilmeyecek ve Kudüs ve Mescid-i Aksa için bir kılıç ve kalkan olarak kalacaktır.

15 yıldır kuşatma altında olan Gazze, bugün düşman şehirlerde sokağa çıkma yasağının uygulanmasına neden oldu.

Bugün, Filistin içindeki coğrafi mesafeler kayboldu ve tüm Filistin ayağa kalktı.’

Filistin direnişi ile siyonist rejim arasındaki çatışmalar, direnişin Tel Aviv’e, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılara son vermesi için verdiği mühletin sona ermesinin ardından Pazartesi günü başladı.

Siyonist rejim Filistin halkını dünyanın gözü önünde öldürmeye devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri de bu rejimin yanında yer aldı.

Gazze’deki Sivil Savunma TeÅŸkilatı’nın ifadesine göre, siyonist rejimin Gazze’nin çeÅŸitli bölgelerine yönelik saldırı ve bombardımanının baÅŸlangıcından bugüne kadar Filistinli ÅŸehit sayısı 39’u çocuk ve 22’si kadın olmak üzere 140’ı aÅŸkın kiÅŸi oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.