Hariri: İsrail Lübnan için başlıca tehdittir

  • 17 Mart 2018
  • 1.169 kez görüntülendi.
Hariri: İsrail Lübnan için başlıca tehdittir

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, “İsrail, Lübnan’a yönelik en büyük tehdit. Egemenliğimize yönelik her gün gerçekleşen ihlaller sona ermeli.” dedi.

İtalya’nın başkenti Roma’da Lübnan Ulusal Ordusu ve İç Güvenlik Güçlerine Destek için Uluslararası Destek Grubu Bakanlar Toplantısı düzenlendi.

Türkiye’yi Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin temsil ettiği toplantıya, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, BM Lübnan Özel Temsilcisi Pernille Dahler Kardel, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin yanı sıra 40’tan fazla ülkeden temsilci katıldı.

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Lübnan kurumlarına güvenlik güçlerinden başlayarak çok güçlü destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Lübnan Başbakanı Hariri, BM Genel Sekreteri Guterres ve İtalya Başbakanı Gentiloni ile açılış konuşmalarının ardından yaptığı basın açıklamasında, bugünkü toplantıya katılımların, ülkelerin Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Birlikte güçlü bir ortaklık geliştirilebileceğini aktaran Hariri, istikrar ve güvenliğin ekonomik kalkınma ve refahın da kilit noktası olduğunun altını çizdi. Hariri, ülkesinin güvenlik güçleri konusunda belirlenen uzun reform ajandası çerçevesinde üzerine düşeni yapmaya hazır ve kararlı olduğunu bildirdi.

Hariri, “İsrail, Lübnan’a yönelik en büyük tehdit. Egemenliğimize yönelik her gün gerçekleşen ihlaller sona ermeli.” dedi.

Lübnan’a yönelik yapılan dış yardımların yerinde kullanıldığını belirten Hariri, siyonist İsrail rejiminin Lübnan’a, ordusuna ve Hizbullah’a yönelik karalayıcı girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.